Sposób przygotowania

Skórki, wątrobę oraz resztki mięsne zalać wodą, doprawić do smaku i gotować aż do miękkości.
Kaszę jęczmienną i gryczaną ugotować w wodzie po poprzednim gotowaniu mięsa i ugotować kaszę aż do miękkości.
W między czasie ostudzone mięsko, wątrobę i skórki przemleć przez maszynkę o drobnych oczkach.
Ugotowaną kaszę ostudzić. Kiedy będzie delikatnie ciepła dodać krew, przyprawić, dodać czosnek, dodać zmielone mięso. Wymieszać.
Jeśli masa będzie zbyt gęsta dodać troszkę wody.

Tak przygotowaną masę nabijać w jelita.
Gotować ok. 30min od momentu wypłynięcia kaszanki na wierzch.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !