Sposób przygotowania

Zaczyn: wszystko wymieszac,odstawic w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Ja robię wieczorem zaczyn i rano zagniatam chleb. Jak zaczyn wyrośnie dodajemy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy chleb. Wkładamy ciasto do wysmarowanej i posypanej mąką foremki keksowej,odstawiamy do wyrośnięcia.Pieczemy około 15 minut w temp.220 stopni.Po tym czasie zmniejszamy temp.do 190 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut.Po upieczeniu od razu wyciągnąc chleb z foremki i odstawic do wystudzenia. Ja używam mąki pszennej typ 650 i żytniej typ 720.Przed pieczeniem wierzch trzeba posmarowac wodą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny chlebek;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno zdrowy i smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super chlebuś
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !