Sposób przygotowania

Przyprawę do kurczaka złocistą wymieszać z 2 łyżami oliwy i tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso, a następnie odstawić do lodówki.

Pomidory rozgnieść widelcem, dodać posiekaną cebulę, pokrojone oliwki, czosnek granulowany i paprykę słodką. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.

Musztardę wymieszać z majonezem. Migdały rozgnieść na drobno. dodać do majonezu z musztardą. Dodać tyle wody, aby powstała kremowa masa.

Naczynie do pieczenia posmarować olejem, na dnie rozłożyć masę pomidorową. Ułożyć udka, a następnie posmarować je kremem musztardowym.

Piec ok. półtorej godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stop. C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !