Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścić, wypłukać,pokroić i zagotować.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule pokrojone w paski- podsmażyć na złoty kolor.
Dodać szklankę wody,łyżkę słodkiej papryki,trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego,ocet,sól,cukier.do powstałego sosu wrzucić grzyby i gotować jeszcze ok 5 min.
Gorąze grzyby nakładac do słoików-pasteryzować ok 15 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    podoba mi się przepis...w tej wersji grzybów nie robiłam...mam nadzieję, że tak przygotowane mogą postać jakiś czas i nie będą się psuły?
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ja też takich nie robiłam,już nie mogę doczekać się sezonu na grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !