Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej, kiełbasy i dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 szkl
masło 1 łyżka
pieprz
sól
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
kiełbasa 20 dag
dynia pół kg
oliwa 2 łyżki
kasza jęczmienna 1 drobna

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jęczmiennej, kiełbasy i dyni

Kaszę jęczmienną zalewamy bulionem, dodajemy masło, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.

Cebulę drobno siekamy, szklimy na oliwie, dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.

Dynię obieramy, kroimy w słupki, mieszamy z oliwą, solą i pieprzem.

W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układamy kaszę, na niej kiełbasę z cebulą, na wierzchu dynię. Zapiekamy ok 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak