Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowo-śmietanowe
MASA BRZOSKWINIOWA:
1 puszka brzoskwiń
2 budynie waniliowe
Budynie ugotować w 1/2 litra soku z brzoskwiń-jeśli nie będzie 1/2 litra dodać wodę.
Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę. Połączyć razem i ciepłą masę rozłożyć na upieczonym biszkopcie.
BITA ŚMIETANA:
1/2 litra śmietany 36%
3 łyżki cukru pudru
3-4 śmietan-fixy
Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixami, rozłożyć na wystudzonej masie z brzoskwiń.
Na śmietanę rozkładamy herbatniki namoczone w alkoholu.
Całość polewamy czekoladową polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.Dodam tylko-to ciasto trzeba spróbować- i już na stałe u was zagości.