Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie koperkowo-ziolowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z ryby 6 płatów
śmietana 12% 200 ml
ser żółty 8 dkg
cebula 1/2 szt
ser topiony 2 trókąty
oliwa 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
koperek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie koperkowo-ziolowym

Rybę natrzeć Kucharkiem i pieprzem, cebulkę pokrojona w drobną kostkę podsmażyć na maśle, po zeszkleniu dodać śmietankę, a potem dodać odrobinę wodę i lekko poddusić. Dodać ser i serki topione, dobrze wymieszać, przyprawić i na sam koniec dodać koperek. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem zapiekać 35 min w temperaturze 180 stopni bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak