Sposób przygotowania

Mięso płuczemy. Smarujemy oliwą.
Nacieramy kolejno: przyprawą do mięsa wieprzowego, pieprzem,solą.
Wkładamy do garnka z nagrzanym olejem. Wkrajamy cebulę, czosnek.
Chwilę smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i kostkę rosołową.
Dusimy 45 minut. Wyłączamy i zostawiamy pod nakryciem.
Mięso wyjmujemy z sosu i na decse kroimy w plastry. Sos z garnka
przecieramy przez sito. Doprawiamy.(mozna podbić smietana z maka)
Mięso w plastrach wkładamy do sosu.
Sos super smakuje z ziemniakami, ale i makaronem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne takie jedzonko
  • 4
    original
    Opublikowano

    joanna77

    cudeńko
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha,bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mmm co za mięsko;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    extra,bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha ;-P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    extra smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !