Sposób przygotowania

Mleko z masłem lekko zagrzać.
Do przesianej mąki dodać pokruszone drożdże, wymieszać.
Dodać cukier; zagrzane (lekko ciepłe) mleko z masłem; wbić dwa jajka, dodać szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać.

Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 40 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Ciasto wykładać drewnianą łyżką na średnio rozgrzany olej.
Smażyć na rumiano. Posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma jak...placki:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !