Sposób przygotowania

śledzie myjemy i moczymy w zimnej wodzie ok. 4 godz. zmieniając dwukrotnie wodę. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. C
ebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Wymoczone matjasy osączamy z wody i osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w kostkę. Ostudzone ziemniaki obieramy z łupiny i kroimy w małe plasterki. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy. Majonez łączymy z musztardą i dodajemy do sałatki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo przydatna na posiłek w postny dzień
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !