Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówka w sosie musztardowo -chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parowki drobiowe 1/2 kg
chrzan tarty 2 łyżeczki
musztarda 2 łyżeczki
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
olej 1 łyżka
przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
bulion drobiowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówka w sosie musztardowo -chrzanowym

Parówki obieramy z osłonek i kroimy na mniejsze kawałeczki, obsmażamy na oleju. W osobnym garnku gotujemy 2 szklanki wody z kostką bulionową, dodajemy musztardę i chrzan, zaprawiamy sos mąką rozmieszaną z małą ilością wody i śmietana, doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem, na koniec dodajemy obsmażoną parówkę i gotujemy razem 2-3 min.
Ja podaję z ziemniakami i obowiązkowo sałatka z buraczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 06.07.2012 07:39
pyszne
Agiatis 01.07.2012 08:19
Parówki są wdziecznym produktem. możemy z nich wyczyniać cuda;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak