Sposób przygotowania

Margarynę stopić i ostudzić do temperatury pokojowej.Mąkę mieszamy z żółtkami dodać margarynę stopiona i powoli wlewać piwo doprawiamy do smaku pokruszoną papryczką i solą dodajemy zieleninę i wyrabiamy ciasto żeby było jednolite.Odstawiamy na godzinę.Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry,czosnek drobno siekamy i mieszamy go 1/3 oleju solą i szczyptą mielonej papryki.Cebulę układamy w miseczce i mieszamy z olejem odstawiamy na godzinę,olej który nam został rozgrzewamy.Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem naleśnikowym.Krążki cebuli lekko odsączamy i maczamy w cieście piwnym,smażymy na złoty kolor z obydwu stron i odsączamy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !