Sposób przygotowania

1. Karkówkę kroimy na mniejsze kawałeczki i smażymy na oleju. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy.
2. Kiedy mięso zacznie robić sie lekko miękkie wlewamy bulion, dodajemy marchewkę (kroimy w plastry) i paprykę (kroimy w plaski). Wszystko razem dusimy.
3. Masło wrzucamy na patelnie, dodajemy mąkę i dolewamy mleka (konsystencja ma przypominać sos). Kiedy mięso będzie już dostatecznie miękkie dolewamy to do sosu i doprawiamy do smaku papryką słodką a takze sola i pieprzem.
Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    papryka bardzo wzbogaca smak gulaszu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !