Sposób przygotowania

Oczyszczoną i umytą tuszkę podzielić na porcje włożyć do rondla,posolić,podlać gorącym bulionem,dodać wino ,obrane i pokrojone w cząstki cebule,umyte grzybki,pieprz w ziarnach,olej i sok z cytryny.Przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości.Sos przyprawić solą i pieprzem,przetrzeć przez sito i polać nim kaczkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kaczkę uwielbiam w każdej postaci:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wow.... miałam robić indora ale może skuszę się na kaczora na święta.....?!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Misiu zrób indora i kaczora będzie para:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie przyrządzona kaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kaczka zapowiada się apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    smaczna kaczusia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !