Sposób przygotowania

składniki na farsz:
1\\2 szklanki kremówki
1\\3szklanki mleka
3jaja
10dag tartego sera żółtego
5dag wędzonego boczku w cienkich plastrach
gałka muszkatołowa
sół
pieprz

Wykonanie:
ciasto: z mąki. masła soli oraz 1\\3szklanki zimnej wody zagnieć ciasto, owiń w folię i odstaw do lodówki na 30min

Farsz: jaja ubij delikatnie z mlekiem, smietaną, serem oraz przyprawami. Boczek pokrój na małe kawałki i

Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim wysmarowaną masłem foremkę (średnica 24-26cm)
Ciasto nakłój widelcem, wlej na ciasto masę i rozłóż kawałki boczku.
Piec w piekarniki nagrzanym do 200stopni 20-30min (aż masa sioę zetnie)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczności tu dla mnie serwujesz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Dla mnie bomba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !