Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z awokado 4

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 3 szt.
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sok z cytryny
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bulion warzywny 1 szklanka
kwaśna śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z awokado 4

Podgrzać bulion. Awokado przekroić na połówki i usunąć pestki. Wydrążyć miąższ i drobno pokroić. Pozostawić kilka większych kawałków do dekoracji. Dodać miąższ z awokado do bulionu i zmiksować. Wlać kwaśną śmietanę, wino, sok z cytryny, wymieszać i przyprawić. Podawać zupę ozdobioną plasterkami awokado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna69 07.05.2012 21:19
extra!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak