Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać,umyć,gotować w całości ok.5-10minut.Po ugotowaniu lekko ostudzić i pokroić na ćwiartki i usmażyć na oleju na złoty kolor.Pomidory oczyszcić,pokroić na cząstki.Opłukać i osuszyć świeże zioła.Filety z mintaja umyć,bardzo dokładnie osuszyć,następnie skropić sokiem z cytryny.Opruszyć solą i pieprzem.Kawałki ryby ułożyć w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,obłożyć kawałkami pomidorów,posypać suszonymi ziołami,skropić olejem.Piec w piekarniku 190stopni ok.40minut.15minut przed końcem dodać ćwiartki ziemniaków.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !