Sposób przygotowania

mak opłukać sparzyć wrzątkiem,osączyć i zemleć w maszynce zalać gotującym się mlekiem,przyprawić do smaku cukrem i aromatem migdałowym,rodzynki i śliwki umyć i namoczyć w letniej wodzie jak zmiękną to osączyć i pokroić wraz z figami,twaróg wymieszać z jajkiem,cukrem i bakaliami,z mąki,jajka i 1/2 szkl.ciepłej wody wyrobić ciasto,cianko wałkować i wycinać szklanką krążki na każdy nakładać łyżkę farszu i mocno sklejać,ugotować w osolonym wrzątku od czasu wypłynięcia ok.5min.wykładać łyżką cedzakową nakładać na talerze,polać sosem makowym i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super kluseczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !