Sposób przygotowania

Flaki dokładnie myjemy. Następnie gotujemy je chwilę, po czym odlewamy z nich wodę i płuczemy je jeszcze raz. Czynność należy jeszcze raz powtórzyć. Następnie flaki gotujemy. Po około 1 godzinie ( gdy będą w miarę miękkie dodajemy do nich ugotowaną wcześniej marchewkę i pietruszkę). Całość doprawiamy przyprawami Prymat: liściem laurowym, majerankiem, natką pietruszki, przyprawą do flaków, pieprzem i solą. Na koniec dodajemy do nich średnio podsmażoną zasmażkę ( z mąki i masła).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    przepadam za flaczkami
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja też
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Mój tata byłby zachwycony takimi flaczkami!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje ulubione
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    no pyszne pyszne ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    osobiście jestem \"fanką\" flaczków:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Bardzo lubię flaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !