Sposób przygotowania

Rozgrzewamy grilla,paprykę przekrawamy na pół usuwamy gniazda i szypułki.
Rozpłaszczamy papryki dłonią i lekko smarujemy skórkę oliwą ,kładziemy na kratce grilla.Opiekamy paprykę do mocnego przypieczenia z wierzchu. Nie przewracamy. Zawinąć upieczone papryki w czystą ścierkę i odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie rozwijamy ścierkę i zdejmujemy skórkę z papryki. Paprykę tniemy na paski.Oliwę mieszamy z octem winnym ,solą i pieprzem.Paprykę układamy na półmisku i polewamy sosem.Posypujemy pokrojoną dymką i rozgniecionym czosnkiem. Odstawiamy na ok 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !