Sposób przygotowania

Cykorię czyścimy z z uszkodzonych liści , wyciąć gorzki miąższ u nasady korzeni potem opłukać i zalać wodą z dodatkiem cukru , soku z cytryny i gotować ok. 15 minut. Odcedzamy , do tego dodajemy masełko i zmieloną szynkę wymieszaną ze śmietaną ,żółtkiem i posiekaną natką pietruszki , na koniec jeszcze tylko możemy doprawić solą , pieprzem i jeszcze tylko posypać serem startym i zapiekać w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię kuchnię włoską
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubię kuchnię włoską
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    pysznie ")

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !