Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z rumowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
masła 7 łyżek
sok z cytryny - -
rodzynek 2 łyżki
cukru 2 łyżki
gotowych naleśmików 8
brązowego cukru 10 dag
śmietany 4 łyżki
rum 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z rumowym

Jabłka obierz, oczyść, potnij, skrop sokiem z cytryny i podsmaż na 1 łyżce masła. Następnie duś do miękkości na małym płomieniu. Mus wymieszaj z rodzynkami i cukrem. Naleśniki posmaruj musem z jabłek. Zwiń. Rulony ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj 10 min w temp. 200 st. Resztę masła utrzyj z brązowym cukrem. Wymieszaj z lekko ubitą śmietaną oraz rumem. Zapieczone naleśniki polej sosem i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak