Sposób przygotowania

Buraki skrop wodą, zawiń w folię aluminiową i piecz 60 min w 200 stopniach C. Ostudź, obierz, pokrój w plastry.Polej sosem z wina, octu, soli, pieprzu i nasion kopru. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, oprósz mąką i mieszając wlewaj mleko. Doprowadź do wrzenia, dodaj ser. Gładką masę przestudź. Dodaj żółtka i pianę z białek. Dopraw solą i pieprzem. Formy na suflet posmaruj resztą masła, posyp bułką tartą. Napełnij masą do 3/4 wys. Piecz 20 min w 180 st. Podawaj z burakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    smaczne są;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !