Sposób przygotowania

Selery dokładnie myjemy najlepiej szczoteczką,gotujemy pod przykryciem w osolonej wodzie przez 40 min,gdy ostygną kroimy je w plastry o grubości 1 cm,następnie łączymy składniki sosu dodając 3 łyżki ciepłej wody i dokładnie wymieszać,powstałym sosem zalewamy plasterki selera i wkładamy do lodówki.Ser biały łączymy ze smietaną,cebulę drobno siekamy,papryki kroimy w kwadraciki a oliwki w plasterki.Oddzielamy żółtka od białek,z białek ubijamy sztywną pianę którą mieszamy z twarogiem,żółtkami cebulą papryką oliwkami i posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.Plasterki selera osączamy z sosu układamy w żaroodpornym naczyniu przykrywamy przygotowaną masą i zapiekamy przez 10 min w temperaturz 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha, fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !