Sposób przygotowania

Kurę umyć, odciąć skrzydła i szyję. Przekroić wzdłuż na połówki. Na rozgrzanej oliwie zrumienić 2 połówki. Z patelni zlać oliwę, a na jej miejsce dodać masło. Dusić na małym ogniu, skraplając co jakiś czas winem i sokiem z moreli. Posolić od smaku, dodać gałkę muszkatołową. Miękkie części kury ułożyć na półmisku. Do sosu dodać pokrojone na duże kawałki morele, całość zagotować. Polać kurę. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna ta kura;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !