Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę. Włóż do miski, równo uklep, podziel nożem ćwiartki. Jedną ćwiartkę masy ziemniaczanej wyjmij z miski. Wsyp tyle mąki, by zastąpiłaodłożone ziemniaki. Dołóż wyjętą wcześniej część masy. Wbij jajko oraz wsyp starty żółty ser. Masę dopraw do smaku kucharkiem, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Starannie wyrób. Formuj w reku niewielkie owalne kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Pomidor i obraną cebulę pokrój w plastry. Boczek pokrój w cienkie plastry, a potem zrumień na suchej patelni. Kotleciki przekładaj posolonymi pomidorami, cebulą oraz boczkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !