Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z wedliną
Filety umyć, oprószyć solą i pieprzem. 2 łyżki oleju rozgrzać na patelni, filety smażyć po 7 minut z każdej strony. Zdjąć, i przestudzone pokroić w długie słupki.
Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w paski. Ogórek umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w słupki.
Jogurt wymieszać z sosem sojowym, sos przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.
Olej rozgrzać na patelni o średnicy 24 cm. Kolejno usmażyć 8 naleśników.
Naleśniki posmarować sosem. Na każdym rozłożyć duży plaster szynki. Mięso kurczaka i warzywa ułożyć tak, by naleśnik dał się złożyć na pół i zwinąć. Owinąć w papier śniadaniowy, związać.