Sposób przygotowania

Grzybki suszone zalewamy woda i odstawiamy na parę godzin a potem gotujemy je w tej samej wodzie , jak się ugotują i będą miękkie to pokroić je drobniutko , cebulkę posiekać , pieczarki w kostkę , pieczarki wraz z cebulą podsmażyć na masełku i zdjąć z ognia . W innym naczyniu wkładamy grzyby te suszone co ugotowaliśmy i do nich dodajemy twaróg , potem dodajemy resztę składników , czyli te pieczarki , jajko, bułkę tartą 1 łyżeczkę , dodajemy też świeżo zmielony pieprz , i gałkę , sól. Mięso umyć , rozkroić w taki sposób aby farsz można nałożyć do środka i rozbić tłuczkiem, nacieramy troszkę solą , pieprzem , nałożyć farsz na mięsie zwinąć roladę obwiązać sznurkiem , usmażyć na oleju najpierw a potem włożyć do naczynia do zapiekania i pieczemy 100 minut w 200 st . Pieczemy aż zobaczymy jak mięsko zaczyna się ładnie rumienić , zrobi się soczyste i miękkie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pieczenie jak najbardziej ;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !