Sposób przygotowania

Wstawiamy wodę w dużym garnku. Gdy się zagotuje solimy ją i wrzucamy makaron. Gotujemy al\'dente, odcedzamy.

Cebulę i marchewkę obieramy - cebulę drobno siekamy, marchew ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na dużej patelni albo w rondlu roztapiamy masło i podsmażamy rozdrobnione warzywa. Gdy zaczną się rumienić podlewany 1/2 szkl. wody i dusimy 3 min.. Dodajemy serek topiony pokrojony na mniejsze kawałki i smażymy całość mieszając aż serek się rozpuści. Doprawiamy do smaku i wrzucamy makaron. Mieszamy dokładnie aby sos oblepił kluski i podajemy. Ja podałam z klopsami drobiowymi i posypałam rzeżuchą.

Makaronu dobrze jest nie odcedzać bardzo dokładnie i taki jeszcze ociekający dodać do sosu a wtedy ładnie nam się całość połączy.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super propozycja zwłaszcza dla wielbicieli i sera i makaronu:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    to propozycja w sam raz dla mnie kocham sery i makaron -danie super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    makaron rządzi zdrowo :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta15

    super i zdj bardzo ładne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !