Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbką z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
jajek 6
posiekanej zielonej pietruszki 2 łyżki
masło - -
sól - -
pieprz - -
indyk 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbką z indyka

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zmielić w maszynce. Wątróbkę umyć, zmielić w maszynce. W misce utrzeć żółtkaz masłem, dodać pietruszkę i szczyptę soli. Wątróbkę wymieszać z masą z żółtek i mlekiem. Białka ibić na sztywną pianę. Pianę dodać do mięsa i delikatnie wymieszać. Zapiekać ok 10 min w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak