Sposób przygotowania

Filety skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy solą i pieprzem,zostawiamy na pół godziny w chłodnym miejscu.Umyte śliwki zalewamy przegotowana woda tak,aby je przykryła,zagotowujemy i pozbawiamy pestek.Na patelni rozgrzewamy olej,smażymy oprószone mąką filety z mintaja,przekładamy je do rondla,obkładamy cienkimi plasterkami jabłek,cebulą,pokrojonymi w paseczki śliwkami i kawałeczkami masła,posypujemy cynamonem,dodajemy goździki i sparzone rodzynki,zalewamy winem i wywarem ze śliwek,potrząsamy rondlem,przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut.Pod koniec duszenia doprawiamy do smaku solą,pieprzem i szczyptą cukru.Posypujemy orzechami.Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Ciekawe połaczenie smaków
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    interesujące zestawienia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    nowa odsłona mintaja, to mi się podoba
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo ciekawe połączenie smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !