Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg na niebiesko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
woda 2 szklanki
ocet 1 łyżka
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg na niebiesko

do głębokiego naczynia wlewamy wodę i czerwone wino( proporcje 2 części wody ina 1 część wina), dodajemy odrobine octu, sól oraz obrane i pokrojone warzywa.Gotujemy 10 minutzdejmujemy garnek z ognia i wkładamy oczyszczonego pstrąga.Postawic garnek ponownie na ogień i wolno gotowac ok 30 minut nie dpouszczając do wrzenia.Następnie wyjąc pstrąga i posmarować masłem.podawać z sosem do ryb

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 11.03.2011 16:53
fajny przepis
Krystyna32 11.03.2011 07:08
świetny przepis
MAŁGORZATA108 08.03.2011 12:10
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak