Sposób przygotowania

Na sos:
3 łyżki gęstej śmietany,3 łyżki majonezu,1 łyżka koniaku,2 ząbki czosnku,1/4 łyżeczki mielonego imbiru,sól,pieprz
Przygotowujemy sos:posiekany czosnek ucieramy z solą,pieprzem i imbirem,dokładnie mieszamy z koniakiem,majonezem i śmietaną,przykrywamy i chłodzimy w lodówce.Szpinak myjemy,suszymy,kroimy w paski,układamy w salaterce i skrapiamy sokiem z cytryny.Następnie obieramy kalarepki i kroimy w cienkie słupki,ser w kostkę,rzodkiewki i dwa jajka w plasterki,a jedno jajko drobno siekamy.Ser łączymy z kalarepką,rzodkiewkami,szpinakiem i plasterkami jajek,zalewamy sosem i delikatnie mieszamy.Lekko chłodzimy.Podajemy przekąskę posypaną posiekanym jajkiem.Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    hmm to może być naprwadę smaczne, chętnie wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pomysłowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !