Sposób przygotowania

Pierś umyć i zemleć. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć dodać do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną granulowanego czosnku. Dodać żółtko, dokładnie wyrobić.Białko ubić na pianę, dodać do masy mięsnej. Formować niewielkie kotleciki. Panierować w bułce, jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Mają być ciemno złociste. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    uwielbiam wszelkie kotlety mielone:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zawsze się zastanawiałem jaka jest różnica między pożarskim a \"zwykłym\" mielonym. Mięso drobiowe? A tę pianę zawsze oddzielnie ubijasz i dodajesz do mielonych? Jakie są plusy takiego postępowania?
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Tak, oddzielnie ubijam.Nadaje kotlecikom puszystości.Są bardzo delikatne. A różnica jest właśnie w tym,że są z mięsa drobiowego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w takim razie postaram się ten myk z białkiem wypróbować :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !