Sposób przygotowania

Żurek robimy wg własnego przepisu.
Kupujemy 2 małe chleby, okrągłe. Odcinamy w każdym górę, która posłuży nam jako pokrywka :-) Chlebki wydrążamy, ale nie za mocno, aby chleb nam nie przeciekał, gdy nalejemy do niego żurku. Chlebek układamy na blaszce, podpiekamy ok. 20 min, aż skórka zacznie być chrupiąca. Żurek podgrzewamy w garnku, następnie przekładamy do naszego garnuszka z chleba. Przykrywamy pokrywką z chleba. W pokrywce można dorobić gałkę z ciasta np. drożdżowego.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pomysłowo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    smakowicie wygląda;-)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Żurek podany w chlebie prezentuje się znakomicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ale pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    FANTASTYCZNE!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wyśmienicie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super sprawa!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pomysłowy sposób podania żurku, jak w najlepszej restauracji.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    ekstra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pięknie wygląda :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    SWIETNIE
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pomysłowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo efektownie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja ale co z chlebem później do czego go wykorzystać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !