Sposób przygotowania

Dzień wcześniej przygotować pieprz:całe opakowanie wsypać do słoiczka,zalać wrzątkiem,zakręcić,po wystudzeniu wstawić do lodówki.Żołądki oczyścić,przekroić na mniejsze kawałki.Por pokroić w krążki.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić pokrojony por,chwilę smażyć.Dodać żołądki,przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości.W razie potrzeby podlewać wodą.Kiedy żołądki będą już miękkie,wlać śmietanę,pokrojony na kawałki serek i podgrzewać aż do jego rozpuszczenia.Dodać pieprz wraz z zalewą,doprawić do smaku jarzynką.Trzymać na ogniu do zgęstnienia sosu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    no pięknie byk taki rażący i nie mam pojęcia jak to się stało :) usuwam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Żołądków jeszcze nie przyrządzałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !