Sposób przygotowania

Umyte grzyby zalać wodą, ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i posiekać. Do odwaru z grzybów wsypać kaszę i gotować aż się rozklei.Pozostawić do wystygnięcia. Następnie do miski włożyć kaszę, grzyby, przesmażoną cebulkę, starty żółty ser,zieleninę i jajka. Doprawić do smaku i dobrze wyrobić. Ręką formować krokiety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na gorącym tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo fajne,tradycyjne,polskie jedzenie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    warte wypróbowania... może też w sezonie dałoby się zastąpić grzyby suszone świeżymi ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    oczywiście szuszone grzyby możemy zastąpić świeżymi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !