Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z podanych składników, dodając powoli wodę, tyle ile zabierze mąka. Ja chowam ciasto na chwilę do naczynia żaroodpornego, dzięki czemu jest bardziej wilgotne, nie wysycha tak szybko podczas lepienia i łatwiej się wałkuje.

Farsz:
bób ugotowac i obrać, zmiksować na papkę
pieczarki zmiksować i razem z bobem poddusić na patelni z czoskiem.doprawić solą i pieprzem do smaku

Ciasto rozwałkować wyciąc koła, dodać farsz i zalepić
ugotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    z bobem jeszcze nie jadłam pierogów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    oj uwielbiam takie pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !