Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z selerów I

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śmietana 1 szklanka
seler 400 g
jabłka 2 sztuki
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
sok z cytryny 1 sztuka
gałka muszkatołoa 1 szczypta
natka pietruszki 1 szczypta
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z selerów I

jabłko umyć obrać usunąć nasienie zetrzeć na tarce o dużych oczkach i tez seler podusić na maśle następnie połączyć ze śmietana wymieszać z mąką zagotować połączyć z natką doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 05.03.2011 22:19
mmmm, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak