Sposób przygotowania

Karkówkę natrzeć solą i pieprzem, cebulę pokroić w paski, czosnek drobno posiekać , mięso ułożyć do brytfanki, piekarnik nagrzać w 200 s, smażyć mięso na tłuszczu ze wszystkich stron, potem dodać cebulę i czosnek, musztardę wymieszać z wermutem razem z mięsnym wywarem oraz śmietaną, wlać do pieczeni, brytfankę wstawić do piekarnika i dusić ok 45 min, brokuł podzielić na różyczki łodyżki posiekać , gotować w osolonej wodzie ok 10 min, odcedzić . Pieczeń wyjąć z piekarnika przestudzić polać sosem musztardowym podawać z brokułami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tej karkówki to chyba 80 dkg, ale przepis super ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !