Sposób przygotowania

W składnikach podałam mieszankę warzywną ale latem oczywiście używam świeżych warzyw.Udko myjemy,zalewamy wodą i gotujemy,po zebraniu burzyn dodajemy rozdrobnione warzywa(można dodać pokrojonego w kostkę ziemniaczka).Dodajemy Kucharka,sól,pieprz.Na sporej patelni roztapiamy dwie łyżki masła,wsypujemy pokrojony w kosteczkę chlebek tostowy i ładnie rumienimy.Ja lubię grzanki z posmakiem czosnku,wiec sucha patelnię przecieram przeciętym ząbkiem czosnku.Miękkie mięso oddzielamy od kości i dokładamy do zupy.Gdy warzywa są miękkie całość miksujemy na gładką masę.Podajemy z chrupiącymi grzankami.Ta zupa to mój sposób na przemycenie mięsa u mojego małego synka:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    ślicznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !