Sposób przygotowania

kostkę bulionową rozpuścić w szklance wrzątku,kaszkę wsypać do miseczki i zalać przygotowanym bulionem odstawić do napęcznienia,cebulę obrać i grubo posiekać pieczarki umyć i pokroić w małą kostkę,rozgrzać trochę oleju i zeszklić posiekaną cebulę,dodać pieczarki i chwilę podsmażyć przyprawić do smaku solą i pieprzem,spęczniałą kaszkę wymieszać widelcem i połączyć z nią podsmażone pieczarki z cebulą tak przygotowane nadzienie doprawić do smaku i wymieszać,paprykę rozciąć i usunąć gniazda nasienne opłukać osuszyć i nadziewać przygotowanym nadzieniem.połówki papryki układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180st.po 15min.na każdą połówkę papryki nałożyć plaster sera żółtego i posypać grubo zmielonym kolorowym pieprzem i jeszcze piec ok.10min.do rozpuszczenia się sera.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Zapiekane papryki są fajnym pomysłem na kolację:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z kaszą bardzo smaczna;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjna, uwielbiam taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    moje klimaty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !