Sposób przygotowania

mięso rozbijamy - nacieramy pieprzem i solą, na każdy kawałek miesa kladziemy pół plasterka baleronu, troche poszatkowanej kapusty i po 2-3 piórka cebuli, zawijamy i spinamy wykałaczka. W garnku rozpuszcamy margaryny, roladki obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany tłuszcz - podsmazamy z obu stron. Zalewamy wodą, dodajemy 2 listka laurowe, 2 ziela, troche pieprzu ziarnistego i pół łyżeczki soli - gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok 40 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebule. Do śmietanki dodajemy 3-4 łyzki mąki, dokladnie mieszamy i wlewamy do roladek. Doprawiamy kucharkiem i przyprawami do smaku - gotujemy jeszcze 10 minut aby sos lekko zgęstniał.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    musza być smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich jeszcze nie jadłam. Ciekawe jak smakują z kapustką :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !