Sposób przygotowania

Bułkę rozmoczyć w zimnej wodzie i odsączyć. Pieczarki usmażyć na oleju. Przyprawić pieprzem i solą. Posiekać cebulę. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką, cebulą i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pieczarki i wyrobić na jednolitą masę. Z masy mięsnej uformować bochenek i ułożyć go w brytfance. Piec przez ok. godzinę w temperaturze 175 stopni.
Boczek pokroić w kostkę, a marchew i ziemniaki na średnie kawałki. Po 40 minutach pieczenia mięsa dodać do brytfanki ziemniaki, a boczek posypać na mięso. Co jakiś czas całość polewać bulionem. Ok. 45 minuty pieczenia włożyć do brytfanki marchew i kawałki porów. Przyprawić całość solą i pieprzem. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    o, fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    masz świetne pomysły na dania mięsne, a ja uwieeeelbiam mięsko i grzybki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię mielone a z pieczarkami pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !