Sposób przygotowania

Pokroić cebulę i połowę moreli. Twarożek utrzeć z kaszką i białkiem. Dodać morele. Przyprawić farsz solą, pieprzem i kolendrą. Mięso ponacinać, tak aby powstał z niego długi, niezbyt gruby płat. Natrzeć solą i posmarować farszem. Zwinąć w rulonik i obwiązać nicią. Posolić po wierzchu.
W brytfance rozgrzać olej, obsmażyć na nim roladę. Dodać cebulę i podlewać bulionem.
Całość piec ok. 45 minut w temperaturze 175 stopni C.
Brokuły ugotować w osolonej wodzie.
Migdały pokrojone w słupki obsmażyć na suchej patelni. Do migdałów dodać stopione masło oraz resztę moreli. Całość lekko osolić. Mięso wyjąć z brytfanki. Wywar przecedzić, dodać do niego wino i cały razem zagotować.
Zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w 2 łyżkach zimnej wody.
Mieszając całość gotuj ok. 5 minut, przyprawić solą, pieprzem i kolendrą.
Pieczeń polać sosem.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    trochę pracowite lecz efekt wspaniały
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pracochłonna ale za to jaki efekt;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawy przepis, może warto się trochę napracować...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !