Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy ugotowany na sypko i wystudzony ryż i przyprawy,wszystko mieszamy.cebulę obieramy zostawiając ogonki wkładamy je do garnka zalewamy wrzącą wodą,solimy i przez chwilę gotujemy,wyjmujemy i układamy na talerzu,ścinamy nożem czubek cebuli tak żeby zmieściła się łyżeczka,delikatnie wydrążyć nią środek cebuli,farszem napełniamy cebulę,ustawiamy je ciasno w niskim szerokim garnku,do garnka wlewamy olej,szklankę wody i dajemy kostkę rosołową i dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż cebule będą miękkie,na koniec dodajemy pastę pomidorową i śmietanę.Wyjmujemy cebulę ostrożnie,nakładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !