Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na drobne kawałki. Cebulę pokroić na ćwiartki. Suchą bułkę namoczyć w zimnej wodzie, po pewnym czasie odcisnąć. Mięso wraz z cebulą oraz bułka zemleć w maszynce do mięsa. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem, a następnie całość bardzo starannie wyrobić.
Z masy uformować pulpeciki i usmażyć na rumiano z obu stron.
Kaszę kus kus zalac bulionem (proporcja z opakowania), odstawić na 5 minut po czym dokładnie wymieszać widelcem. Natkę posiekać, 3 ogórki pokroić w kostkę, pozostały ogórek pociąć w cienkie plasterki. Kus kus wymieszać z natką, ogórkami pokrojonymi w kostkę i orzeszkami. Na wierchu ułożyć klopsiki wraz z ogórkiem pokrojonymi w paski.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !