Sposób przygotowania

Cebulę wraz z czosnkiem drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Następnie kapary i tymianek posiekać, połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić na jednolitą masę. Smażyć na po kilka minut.
Paprykę oczyścić, przekroić na pół, następnie blanszować przez ok. 5 minut. Obrać ze skóry i pokroić na wąskie paski. Natkę posiekać. Obrany i posiekany czosnek wraz z papryką zeszklić na oliwie, doprawić winem, solą i pieprzem. Na koniec całość posypać posiekaną natką. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Moi drodzy: Na pól kg. mięsa daję: 4 ząbki czosnku,2 średnie cebule, 1 łyżkę oliwy, tymianku ½ pęczka, kaparów ok. 30 g., jajek 3 sztuki, musztardy 1 łyżkę, soli do smaku, pieprzu do smaku. A do sałatki daję dużo papryki czerwonej i żółtej jak mam to po ok. 5 sztuk, czosnku z 2 ząbki, natkę pietruszki ok. ½ pęczka, wino wytrawne białe ok. 50 ml, oliwy 10 łyżek, przyprawiam solą i pieprzem.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !