Sposób przygotowania

Umyte mięso układamy na desce do krojenia i rozbijamy tłuczkiem. Powinno być rozbite dość cienko, ale nie powinny w nim podczas tłuczenia powstać dziury. Najlepiej tłuc mięso w foliowym woreczku śniadaniowym, wtedy nie będzie pryskać. Jajko rozkłócamy w miseczce z przyprawami. Bułkę tartą wsypujemy na talerz .Maczamy mięso w jajku, następnie obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Smażymy na sporym ogniu na patelni teflonowej na kilku łyżkach rozgrzanego oleju. Po każdej partii smażenia wylewamy z patelni olej ze spalonymi resztkami bułki tartej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma jak dobry schabowy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !