Sposób przygotowania

Z papryki odcinamy wierzch i usuwamy pestki, wieczko zachowujemy. W garnku podsmażamy plastry boczku z posiekaną cebulą, boczek wyjmujemy razem z połową cebuli. Do cebuli dolewamy wodę, dodajemy kostki i gotujemy pod przykryciem. Kapustę szatkujemy dość drobno, z pomidorów usuwamy skórę oraz gniazda nasienne, kroimy w drobne paseczki. Boczek kroimy w drobną kostkę. Mieszamy składniki razem, doprawiamy solą i pieprzem i napełniamy papryki, każdą zamykamy wieczkiem. Do garnka dodajemy koncentrat pomidorowy i pieprz. Wkładamy paprykę i dusimy ok 40 minut pod przykryciem. Gdy papryka będzie miękka, a farsz ugotowany, wyjmujemy delikatnie papryki na półmisek. Rozrabiamy mąkę z odrobiną sosu pomidorowego i zagęszczamy całość. Polewamy obficie papryki, posypujemy zieleniną i od razu podajemy na stół.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !